вторник, 22 октомври 2013 г.

Една необикновена история или как "Мира текс" подкрепи "Изплети топлина"

Скъпи творци на топлина, днес искаме да ви разкажем за една специална среща, която имахме щастието да осъществим с помощта на Съдбата! Невероятно вълнуващо е всичко, което се случва „случайно”, нали? Това са моменти, след които да си казваш „Живота е прекрасен!” 
И така, Съдбата ни срещна с един изключително креативен и успял човек. Мъж с голямо и добро сърце. Да... съществуват и такива хора!
Как се срещнахме? Едно кълбо прежда ни заведе при него J
Тази година получихме голямо дарение прежди от друг наш дарител. То, обаче се състоеше от прежди подходящи за машинно плетене. След като дълго умувахме какво точно да направим, решихме да потърсим хора с плетачни машини, и тогава „случайно” попаднахме на неговото име - Пламен Илиев.
Едно телефонно обаждане и един обикновен човешки разговор бяха достатъчни, за да получим положителен отговор и категоричен ангажимент от негова страна да приеме нашето дарение за изплитане.

Решихме да споделим с всички вас тази история, защото високо ценим подкрепата му, защото в най-натовареното време от годината неговата малка, но кокетна фабрика „МИРА ТЕКС” ще изплете над 400 бр. шапки за хората без дом. Това коства време, работна ръка и ресурси! Но най-силно ни впечатли неговото отношение към работата и голямото му желание да изплете по възможно най-добрия начин шапки за хората без дом. Първата ни среща беше толкова приятна, че не ни се искаше да свършва. Останахме омагьосани от малката фабрика със сплотен колектив. Впечатлиха ни всички красиви творения, които правят там, и голямата любов, която влагат в работата си. Възхитихме се на малките, фини и топли пеленки от кашмир за бебета, прекрасните арт шалове, великолепните жилетки и пуловери и на още много неща, но най-ценното, до което се докоснахме бе топлото човешко отношение.
Сърдечно благодарим на съдбата и кълбото прежда, които ни срещнаха с Пламен Илиев и хората от МИРА ТЕКС! Сърдечно благодарим за големите им човешки сърца! Те ще направят зимата по-топла за над 400 хора без дом!

http://miratex5.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар